vSign

vSign

vSign Voyacon Bilgi Teknolojileri’nin müşterilerine sunduğu bir dijital imzalama altyapısıdır.

vSign Voyacon Bilgi Teknolojileri’nin müşterilerine sunduğu dijital imzalama altyapısıdır. Özellikle tekFatura çözümümüzde yoğun şekilde kullandığımız vSign, işletmelerin iş akışlarını meydana getiren onay mekanizmaları için önemli bir yardımcı rolündedir. Sadece onay mekanizmalarıyla kalmayan ancak belli şartlar dahilinde işletmeler bünyesinde saklanması gereken belgeler için de belgenin zaman içerisinde değişip değişmediği ya da yetkili bir çalışan tarafından oluşturulduktan sonra kullanıma sunulup sunulmadığı hakkında bilgi verebilecek bir kütüphanedir.

Günümüz iş hayatında çok fazla bilgi ve belge her tür işletmenin bünyesinde yer almasına rağmen neyin değerli neyin değersiz olduğunun kararını vermek her zaman sanıldığı kadar kolay olmayabilir.
Zamanın en büyük rakip olduğu ticari hayatta siz de vSign dijital imza kütüphanesini kullanarak işletmeniz açısında hem güvenli hem de hızlı bir şekilde döküman paylaşımını gerçekleştirebileceğiniz gibi şirketinizin iş akışlarını da güvenli bir şekilde yola koyabilirsiniz.

Avrupa Telekomünikasyon Standartları (ETSI) tarafından oluşturulan Xades aynı zamanda dünyada WEB’le alakalı standartlarda karar verici merci olan W3C tarafından da desteklenmektedir. vSign dijital imza çözümümüz bu nedenle dünyanın kabul ettiği standart olan Xades kullanılarak yazılmış bir kütüphanedir.

Xades dijital imza dünyasına XmlDSig imza yöntemi geliştirilerek girmiş bir imzalama yöntemidir. Xades de XmlDSig gibi XML dökümanları üzerinde çalışır. Şirketler için önemli ve kritik verileri XML yapısı içerisinde gösterdikten sonra bu XML dosyasının çeşitli yöntemler kullanılarak değişime uğrayıp uğramadığının tespiti Xades şifreleme ve şifre çözme yöntemleriyle mümkün olmaktadır.

Xades sayesinde dijital olarak imzalanan veriler uzun süre geçerliliğini korur. Özellikle imzalama noktasında şifrelenmiş verinin oluşturulması için kullanılan algoritmalar değişse bile uzun süre sonra yapılacak doğrulama işlemi belgenin geçerliliği konusunda garanti verecektir.

Xades’le birlikte belgenin oluşturulması esnasında kimin veya hangi kurumun belgeyi imzaladığına dair bilgi de aynı zamanda ulaşılabilir bir bilgi olarak imzalarda yer almaktadır. Bu, XmlDSig teknolojisinin geliştirilip Xades’in oluşturulmasındaki etkenlerden yalnız bir tanesinin örneğidir.

Günümüzde dijital dünyada kullanılan standartlar arasında güvenliği ve yaygınlığıyla en önde yer alan Xades imzalama standardı vSign çözümünün de altyapısını oluşturur.

Sorunuz mu var?

Dijital imza artık yavaş yavaş düm alanlarda normal imzanın yerini almaya başlıyor. Türkiye’de birçok e-devlet uygulaması ve e-fatura ve e-defter gibi ticari hayatta önemli zorunluluklar insanların karşısına ister istemez çıkmaktadır. Bu noktada kaçınılmazdan kaçmaya çalışmadan dijital imzanın avantajlarını görmemiz lazım.

  • Hız : İşletmeler oluşturdukları dökümanları postalama veya kargolama işleriyle uğraşmadan, gönderecekleri kişi ya da kuruluşun coğrafi konumundan bağımsız bir şekilde dökümanlarını günler veya haftalar değil yalnızca saniyeler içerisinde gönderecekleri kişi ya da kuruluşua ulaştırabilirler.
  • Maliyet : Dökümanın hayat döngüsü genellikle kağıt çıktı – imzalama – postalama – alma – dosyalama şeklinde olur. Bahsettiğimiz tüm adımlar için şirketler belli maliyetleri gözden çıkarmaktadır. Dijital imza kullanılarak oluşturulacak dökümanlar içinse karşı tarafa göndermek için ekstra maliyet gerekmemektedir.
  • Güvenlik : Dökümanın fiziksel olarak bir noktadan bir noktaya giderken elden ele geçeceği düşünülürse, bu anlamda gizli bir bilginin açığa çıkması, belgenin kaybolması veya değişmesi ortaya çıkan risklerden yalnızca birkaçıdır.
  • Hukuki Geçerlilik : Hukuki olarak birçok ülke dijital olarak imzalanmış belgeleri ıslak imza ile imzalanmış olarak kabul etmektedir. Oluşturulan bilgi işlem altyapısı ile imzalanan belgenin inkarı mümkün olmamaktadır.
  • Arşivleme : Dijital olarak imzalanan bir belge bilgi işlem altapısı içerisinde çok kolay bir şekilde erişilebilir durumdadır. Kağıt belgelerin arşivlenmesi esnasında gereken alan da bu bakımdan işletmeler için daha üretken amaçlar için kullanılabilir.
  • Yetkisiz İmza : Dijital imza, sertifika sahibi dışında bir kişi tarafından taklit edilemez. 3. kişiler bir belgeyi başka bir kişiymişçesine imzalayıp gönderemezler.
  • Zaman Damgası : Belgeler dijital olarak imzalandıkları takdirde, istendiği an belgenin tam olarak ne zaman imzalandığı bulunabilir.

Sorunuz mu var?

Sunum yada Demo talebinde bulunmak veya aklınıza takılan soruları bize sormak için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişime Geç